Przemarsz kibiców Piasta na stadion Górnika odwołany. Twarde stanowisko zarządu klubu z Zabrza

fot. arch. 24gliwice.pl

O sprawie pisaliśmy na początku września. Ponad 1000 kibiców Piasta Gliwice miało 1 października przemaszerować z Gliwic na stadion w Zabrzu, by obejrzeć mecz z Górnikiem.

Wydział Spraw Obywatelskich UM w Zabrzu zakazał zgromadzenia w formie przemarszu kibiców Piasta na mecz z Górnikiem Zabrze. Zarząd klubu z Zabrza natomiast jasno podkreślił, że każdy incydent po drodze na stadion będzie skutkował niedopuszczeniem kibiców Piasta na mecz, bez możliwości zwrotu gotówki za sprzedane na to spotkanie bilety.

– Stowarzyszenie Piastoholicy nie będzie narażało swoich kibiców na takie ekscesy i tym samym jest zmuszone odwołać przemarsz, jednocześnie informując, że środkiem transportu na stadion przy ul. Roosevelta 81 będą podstawione przeguby

– czytamy w komunikacie zamieszczonym w portalu piastgliwice.eu dedykowanym kibicom Niebiesko-Czerwonych.

Godzina i miejsce zbiórki nie ulega zmianie – kibice mają się zebrać o 12:00 pod starym klubem Bravo przy ul. Chorzowskiej. Zapisy są wciąż prowadzone w sklepie Piastoholicy przy ul. Dworcowej. Cena biletu z okazjonalnym gadżetem wynosi 45 zł.
– Apelujemy do wszystkich, kto się jeszcze nie zapisał o niezwlekanie ponieważ w dystrybucji została już tylko ostatnia partia biletów – zachęcają w komunikacie redaktorzy portalu.

Zabrzański klub ma wielu swoich miłośników w niektórych gliwickich dzielnicach, jak m.in. Osiedle Kopernika. Od początku sezonu na 20-tysięcznym stadionie Arena Zabrze udaje się każdorazowo wypełnić trybuny.

(żms)/piastgliwice.eu

Sortuj wątki:   od najnowszych   |  chronologicznie  |  najwyżej ocenione
Tomasz Young

I bardzo dobrze, niech se kibicują na stadionie albo przed telewizorem, a nie na ulicach czy chodnikach. Za duzo publicznej kasy idzie na te marne widowiska, którymi interesuje sie tylko mały odsetek społeczeństwa. Więc jeszcze dodatkowe koszty ochrony takich marszów i w ogóle meczów i miast gdzie te mecze są, powinny pokrywac kluby.

Rafał Białas

Dokładnie ale tu bym dorzucił pielgrzymki je też powinni zakazać od modlenia jest kościoł a nie ulica

eww

Zamknij R*J czopie wiejski!

Tomasz Young

A gdzie ja oceniałem kibiców, w którym zdaniu? Pisałem tylko o marszu, ochronie itp. Prosze czytać ze zrozumieniem. I dzieki za promowanie moich zdjeciowych żartów, więcej usmiechu mniej spiny bedzie :)

Tomasz Young

Tak, mały odsetek. I kompletnie nieistotna sprawa, Na takie coś publiczna kasa – to granda. Kilkakrotnie albo i kilkunastokrotnie więcej ludz w ten sam dzień odwiedza bary piwne – czy do picia piwa jest jakas dotacja z publicznej kasy i ochrona policji ?….

Arkadiusz Musiał

Bilety kosztują zysk z nich idzie do klubu
Marsz jest ubezpieczany z kieszeni podatników
Ile jest miejsc na stadionie 5-10tys? Ile jest mieszkańców w Gliwicach ? Ile osób się zadeklarowało że bierze udział w marszu?

Mario

Zebrałeś się

naked

a jak maja dotrzec za pomoca czapki niewidki?? jak to jest raptem pare metrów co za róznica pieszo czy autobusem?? jak jakiemus debilowi odbije to ekscesy beda czy tak czy siek

Kajetan Siedlecki

Mialem na myśli całokształt „za dużo publicznej kasy idzie” ? Tylko szkoda że bilety kosztują ;) mały odsetek? Zapraszam na mecz

Kajetan Siedlecki

Co ty możesz wiedzieć na temat kibiców ?

iżyk

Ty chyba nie wiesz co piszesz.Przypuszczam,ze jesteś stałym klientem którejś z parafii.

Seba87

Każdy wiedział że bez kobiet to najpewniej będzie awantura itp. Jako kibic Piasta wcale nie szkoda mi tego przemarszu. Ps. Prawda taka że kibicowsko jesteśmy sto lat za Górnikiem, jedyna nadzieja w naszych piłkarzach bo po tym zakazie dla kobiet to stowarzyszenie Piasta jest dla mnie skończone…

Kris

„…w dystrybucji została już tylko ostatnia partia biletów…” ostatnie 990 szt ;)

iżyk

I tak jeszcze przyprowadzą dzieci ze szkół podstawowych,oczywiście za karę za złe sprawowanie i wyniki w nauce,aby obejrzeli mecz,tfu…piasta.

Hans

Nie Roosvelta, tylko Roosevelta! Matołki.

RED: Przytoczyliśmy oryginalną treść komunikatu.

Olo

Mogli iść jako miesięcznica

Tomasz Zajaczkowski

Hoho zaby sie przestraszyly :)

Pieseł

Co to za kraj, gdzie zabrania się ludziom chodzić na piechotę?

Robert Szudyga

Ważne żeby byli:)

do Gliwiczanin

chyba zapomniales jak pod koniec lat 90 paliliscie flage naszego miasta na meczu ŁTS ,a teraz herbu Gliwic uzywacie na szalach TG to jest dopiero lepsza strona miasta :),pewnie masz 12 lat i tego nie Pamietasz

rrolch

Czyli końca świata nie będzie, jak nas straszono.

Arletta Dorota Szymczak

I dobrze.

john

Bilet z gadżetem? Czyżby kiełbaski poszły w ruch? :-)

eww

A co zainteresowany jesteś parówczaku?!

Kamil Zaleśny

I bardzo dobrze

Ricardo Skrzypiński

i w ten łatwy sposób zapewniliście se więcej szkód finansowych ;)

jemkure
Ja osobiście to olał bym te derby tak jak robią to niebiescy , okazuje się że bez tego też można żyć . Okazało się tylko że to nasz klub hojnie rozdzielał biletami na derby 1800 o ile pamiętam , Ale że nasze stowarzyszenie to też d..y wołowe i biorą co im dają czyli 1100 biletów , ja bym im se kazał je w buty włożyć , bilety przysyłane na raty jak jakimś debilom , no ale widać że nam to pasuje to tak nas traktują , a te autobusy to już szczyt słyszałem że ma jeżdzić tylko jeden i wozić… Czytaj więcej »
Cliper

Rura zmiękła

Zygfryd

Jaki przemarsz kibiców ?? Przecież Piast ich nie ma, redakcji wkradł się błąd.

jeremi

hehe szkoda ze bilety mozna kupic juz tylko w sklepie piasta:(

Damiano

Dlaczego Torcida Gliwice nie zakupiła wejściówek w sklepiku Piasta, tym samem ratując ponad 1000 miejscówek przed zmarnowaniem?

Adolf

bo nie ma czegoś takiego jak torbida z Gliwic…sośnica i wiochy podgliwickie, to nie Gliwice

Torcida Gliwice

A w Gliwicach dalej jeszcze są bilety.

TT

To kobiety i dzieci też będą mogły iść?

Kajetan

To pewnie na rzadanie Torc.ipy która się boi Piastoli

etam

Na zadanie domowe napiszesz sto razy „żądanie”.
Marsz do pracy.

Kajetan

Dzięki za kulturalne zwrócenie mi uwagi. Tez tak uczynię:)

xxx

nie ośmieszaj się gimbasie

Zabrzanin

Piast ma kibiców? Serio nie jest wstyd tym ludziom?

Bartek Leśniak

I tak przegrają

ja234

No i dobrze. Niech lepiej nie pajacują.

Karol Narloch

Lepiej żeby przemaszerowali drząc japy niż zdemolować kilka autobusów

Tomasz Young

Nie ma żadnych przyczyn, dla których mielibysmy tolerowac marsze drących japy kiboli. Jak ty byś sie napił i szedł drąc jape, to cie policja zwinie.

Jaki obrazek taki hejt!

wpDiscuz