Premier Morawiecki w Gliwicach. Spotkanie otwarte dla mediów, ale dziennikarze zostali pod bramą

Około pół godziny trwała wizyta premiera Mateusza Morawieckiego w siedzibie gliwickiego producenta podzespołów indukcyjnych. Mimo wysłanego rano zaproszenia dla mediów, dziennikarzy kilku redakcji na spotkanie nie wpuszczono.

Podczas pobytu premier odwiedził firmę ELSIT w Gliwicach – producenta indukcyjnych podzespołów elektronicznych, którego głównym rynkiem jest europejski przemysł samochodowy.
– Znowu dobra wiadomość, że nie tylko udało się utrzymać miejsca pracy panu prezesowi, ale może niedługo uda się zatrudniać nowe osoby. O to nam chodzi. Udaje się pozyskiwać nowe rynki, bo polska jakość jest coraz bardziej ceniona – powiedział premier Mateusz Morawiecki.

Premier poruszył także temat związany z wprowadzeniem tarczy antykryzysowej. Po wizycie w Gliwicach Prezes Rady Ministrów udał się na Górę Św. Anny, gdzie zaplanowano złożenie kwiatów pod Pomnikiem Czynu Powstańczego.

Jeszcze przed przyjazdem premiera, przy wejściu do firmy powstało małe zamieszanie. Okazało się bowiem, że dziennikarze, którzy chcieli wziąć udział w spotkaniu, powinni się stawić najpóźniej… 40 minut przed przyjazdem delegacji. O tym drobnym szczególe zapomniano jednak uprzedzić w wysłanym rano przez Urząd Wojewódzki w Katowicach komunikacie. Efekt? Mogliśmy jedynie sfilmować limuzyny wjeżdżające i wyjeżdżające z zabezpieczonego przez ochroniarzy i policję terenu firmy.

(emef/nmm)/ŚUW

od najnowszych    chronologicznie   najwyżej ocenione
Ampuła

Notablom i kacykom PiSocjalizmu do pokazania się w biznesowym anturażu zostały już tylko strefy ekonomiczne, gdzie silne, światowe marki coś produkują. Obok kilku czysto polskich firemek o mikro potencjale. Reszta gospodarczej Polski grzęźnie w gnoju postępującego zacofania. Wszędzie partyjne miernoty krzewią antyekonomiczne idiotyzmy. Państwowe zakłady “inwestują” państwową forsę w kupowanie państwowych przedsiębiorstw. To oczywisty chów wsobny kapitału. Porodzą się z tych chorych związków pokraki, pokurcze i potworki, niezdolne do rynkowej egzystencji bez dodatkowego państwowego cyca dotacji. Z rodzących się z obłędu sztucznego rozrostu, państwowych zjednoczeń wartko wycieka forsa. Do państwowych fundacji, wydumanych funduszy, instytutów imienia, do rad rozwoju, centrów wspierania,… Czytaj więcej »

AndrzejD

Ampuła – w końcu, pierwszy raz na tym forum – napisałeś coś z sensem. HWDPis !

Robert

AndrzejD, te dyżurny mądralo, powinieneś sie pierwszy zaszczepić. Zobaczysz jak działa “bomba” z opóźnionym zapłonem.

wieśmaki atakują

W ubiegłym roku Okręgowy Sąd Lekarski w Łodzi zawiesił dra Huberta Czerniaka w prawach do wykonywania zawodu na rok. Czerniak odwołał się do Naczelnego Sądu Lekarskiego, a teraz ten jeszcze podwyższył karę i zawiesił jego prawa na dwa lata. Czerniak zaprzeczał aktualnej wiedzy naukowej i atakował szczepienia w ekstremalny sposób, m.in. porównując je do ludobójstwa. Podobne zdanie ma nt technologii 5G ale ale z dotychczasowych 2,3 i 4G namiętnie korzysta.

gosc

aktualna wiedza nie jest “naukowa” to bełkot na usługach producentów, naukowych badań ci producenci się boją, wyszłoby co i tak jest znane z praktyki że ochrona żadna a powikłania koszmarne np. rdzeniowy zanik mięśni po szczepieniu

dubler

Widzę A D, że wraz z ampułką robisz z siebie Czaskowskiego z jego sokiem z buraka w Gliwicach, Współczuję tobie naprawdę:)

Tela

„Porodzą się z tych chorych związków pokraki, pokurcze i potworki, niezdolne do rynkowej egzystencji bez dodatkowego państwowego cyca dotacji. Z rodzących się z obłędu sztucznego rozrostu, państwowych zjednoczeń wartko wycieka forsa„ Jak miło,że o piasto-porażce też wspomniałeś.

Robert

cywilizacja? Powiedz wprost, ze chodzi o żydów permanetnie niszczących nasz kraj.

Kriskoz

Bredzisz..

TKM

Mateusz nie zawsze mija się z prawdą. Kiedy był doradcą Tuska, mówił, że Prezes nie ma pojęcia o współczesnym świecie i gospodarce. Teraz się okazuje, że Mateusz też nie ma pojęcia, kiedy mówi, że cały świat go podziwia.

PiSanepid

W której knajpie Morawiecki jadł z Wieczorkiem bo mam dla nich kary po 30 tys.

Zetor

Zniszczyłeś mi mózg. Co to ma być za wpis?

:))

Ampuła Ty dalej pracujesz? Myślałem że po demaskacji wywalą Ciebie, Dużo napisałeś …głupot – wytłumacz skoro jest tak źle to dlaczego jest najlepiej od 30 lat. W oczach Banku Światowego, Międzynarodowego Funduszu Walutowego, Firm Ratingowych? Dlaczego wskaźnik zadłużenia jest najniższy od wielu lat, dlaczego chwalą nas za walkę z wirusem, z biedą itd. To Ci odpowiem – bo są kraje które zrobią wszystko by Polska była słaba i przedmiotowa – by nie była konkurencją, by nie była siłą militarną, Jakie to kraje – te same od 300 lat. 90% artykułów o Polsce w prasie niemieckiej to negatywne artykuły – 80%… Czytaj więcej »

Richard

Ale piszesz pierdoły Może chciałbyś być komunię albo sama jak Ukraina i Gruzja 30 lat po tyle

palacz

Deficyt w budżecie na razie ponad 200 razy większy niż przed rokiem, a ten cuda ogłasza

Brawo

dziennikarz śledczy

Czy miejscowi radni i inni działacze PiS też musieli być na 40 minut przed rozpoczęciem szopki i czy zostali o tym powiadomieni, czy szykana dotyczyła tylko dziennikarzy a może niektórzy dziennikarze jednak z tajemniczych źródeł dowiedzieli się, że muszą być wcześniej, czy może ich ten wymóg nie dotyczył ?

oczywiści
obowiazakowe badania lekarskie i zazycie czopka antywirusowego troche trwa

Obserwujący

Powinieneś wiedzieć,że jest to typowa pisiowska,tania zagrywka, na którą suweren wciąż się łapie.W ich, peerelowskim,komunistycznym,tajniackim, ulubionym stylu.

Perez

dokladnie, oni ten system znaja najlepiej!

skarbek

Dlaczego nie odwiedził chorujący górników z Kopalni Sośnica i połączył się z nimi w bólu ?

Gustaff

Bo jego ból jest mniejszy niż ból Jarka

Gliwiczanka

Powtarzacie idiotyzmy jak mantrę.
Trochę przyzwoitości .Byl odwiedzić symboliczny grób Prezydenta Polski który zginął wczasie pełnienia obowiązków kraju.
Wielu z nas nie było.a jeszcze więcej nie chodzi na cmentarz 1 raz w roku.
Dzisiaj byłam na cmentarzu centralnym i w Gliwicach ibardzo wiele grobów jest zaniedbanych tzn.ze ludzie nie chodzą ale krzyczą.
Czasami lepiej przemilczeć niż pierdzielić głupoty

Antrios

Dlaczego ja nie mogłem odwiedzić symbolicznego grobu Prezydenta Polski, który zmarł w czasie pełnienia obowiązków kraju? Bo mój ból jest mniejszy niż jego?

skarbek

Ty nawet nie powtarzasz idiotyzmów jak mantry o po prostu bredzisz jak poPiSzczona, był na grobie swojej matki.

Perez

Ja sie zawsze zastanawiam, jak to mozliwe ze PIS ma takie poparcie, skoro nie znam ani jednej osoby ktora by popierala ta PRL partie.

Perez

Nie zrozumialas o co w tym wszystkim chodzi. Nie chodzi o groby, ale o ich “lepszosc”. Jesli bylaby okazja, szybko pokazaliby CI gdzie jest Twoje miejsce. Wszystko sie chyba zaczelo od slawnego “spieprzaj dziadu”.

Perez

Ty tak naprawde pytasz? Otworz oczy :)

Zetor

Bulu chyba, z tym że z KOmorem.

skarbek

Z KOmorem to wpingalał ośmiorniczki, kiedy był doradcą Tuska, nie powołujesz się na taśmy prawdy ?

Jarek

Się boją. Fajnie.

30 minut

Boja się, co za eufemizm są obes..ni.

AndrzejD

I tak ma być – do końca ich zafajdanych rządów

Obserwujący

Eeee tam, zaraz boją się, gardzą suwerenem, oczywiście ukryte to jest pod płaszczykiem okrągłych zdań.Propagandę, manipulację sieją, a suweren to łyka.
Najzwyczajniej mają gdzieś suwerena, gardzą nim…w końcu suweren w swojej masie dał się kupić za pińćeta.Demolka szkolna, demolka prawa oraz sądownictwa spłynęła po suwerenie jak woda w kiblu.

AndrzejD

“…O to nam chodzi. Udaje się pozyskiwać nowe rynki, bo polska jakość jest coraz bardziej ceniona – powiedział premier Mateusz Morawiecki.”
Mateusz – nie rżnij głupa – dobrze wiesz że bez kapitału zachodnioeuropejskiego i Unii Europejskiej, nie istniejecie gospodarczo.

cywilizacja?

a kto mowil ze mu chodzi o jakies istnienie
mamy swietny towar białych murzynow do wynajęcia za jedno euro od lebka
plus dotacja 500+ do każdego pracującego w niemieckiej fabryce na terenie polski
można? mozna

Gospodarska wizyta pisiorów.
Zaproszenie dostał z tej fabryki?raczej wizyta propagandowa mająca uspokoić suwerena.

instruktor narciarski

No to niewpuszczeni dziennikarze narobią mu propagandy.

cywilizacja?

my nie ruszamy rzadzacych oni nie ruszają nasi wesoło plynie strumyczek mamony

PiSonator

Oj gliwice24 nie wierzę wam jak psom, najprawdziwszej prawdy dowiem się dopiero w głównym wydaniu Wiadomości w TVPiS, podziwiając pulchne kształty prezenterki.

leming

Wicepremier PiSowskiego rządu pani Jadwiga Emilewicz oświadczyła, że cyt. “nie posiada telewizji, nie ogląda Wiadomości w publicznej telewizji… gdyż jest to dobre dla higieny wychowywania dzieci”.

Kazik

Teraz już wiecie, który restaurator cieszy się z tarczy PiS i gościł premiera i wojewodę w Gliwicach. Nikt nie zastosował się do rządowych wytycznych o dystansie i środkach ochrony. Ich prawo nie dotyczy. Nawet to, które sami wymyślają.

IrmaDa

Czytanie zajęło mi mniej niż 1 minutę, wizyta premiera trwała 30. Wygląda jakby nie miał nic do powiedzenia albo mówił jak przestępcy albo świadowie przetworzonym głosem jak w TVP. To z Góry Świętej Anny też nie będzie relacji? Przecież to niedaleko, a złożenie kwiatów na grobach walczących o powrót do Macierzy ma większą rangę od przypadkowej konferencji w firmie zatrudniającej 20 osób.

Perez

moze tylko ta firma ich wpuscila :D

Robert

To po jakiego diabła czyszczono płot, ścinano trawę.
Trwały wstępne przygotowania.
Gdzie, wiadomo. Przypuszczam, że ten postój
został zatajony.
Morawica w Gliwicach. Jaki numer szykują.
A może chodzi o szczepionkę COVID-19 AstraZeneca.
Brytyjsko-szwedzki gigant produkujący leki poinformował
w tym tygodniu, że zapewnił zdolność
produkcyjną do miliarda dawek i rozpocznie pierwsze
dostawy we wrześniu 2020 r.

Perez

ooooo,i to jet piekne. I niech sie dziennikarze nie burza, przeciez zaproszenia dostali.

K………, gdzie ten kraj zmierza?

ewa

Nawiązując do zdjęcia z Wanilii to czemu pan wojewoda jest taki uchachany, gdy mamy w regionie fatalną sytuację epidemiczną?

Ojciec swojego syna

A wy się czepiacie Pana Premiera o brak zachowania dystansu. Przecież to tylko zalecenie.. . Teraz jak was dwóch takich co jeden czyta a drugi pisze będzie chciało zamandatować bo z kumplem piwo pijesz meter od siebie to pyk cytat z szefa i odmowa przyjęcia… Ale dali 500 więc ta władza im się należy jak psu su… przepraszam buda…

Wiesz gamoniu żeby komuś 500 dać Trzeba komuś zabrać

Ojciec swojego syna

Widzę szanowny erudyto, że nie zrozumiałeś sarkazmu bijącego z mojego postu. Poczytaj trochę książek, zainwestuj w siebie a potem miej czelność kogoś od gamoni wyzywać a doputy to więcej pokory

Laszlo_egesz

Rządowe kacyki coraz bardziej są świadome wkurwu społeczeństwa. Doskonale sobie zdają sprawę, że gdyby wizyta została zapowiedziana to zostaliby co najmniej wygwizdani, a uprzejmy lud zasugerowałby w krótkich słowach jak najszybsze oddalenie się.

babcia .

W innym artykule pokazano ,, produkcję ” maseczek w Zakładzie Karnym w Zabrzu . Bardzo ładnie . Tylko jak widać na zdjęciu , szyjący więzień robi to bez rękawiczek i maseczki na twarzy . Te maseczki ,, pewnie ” mają certyfikat 100% sterylności , nie to co te chińskie , prawda ? Opozycja tu tego nie kwestionuje ? Piszę tu o tym , bo pod tamtym artykułem nie można komentować .

Elżbieta

A ja weszłam, ale tylko dzięki interwencji Premiera:) To ewidentna wina biura wojewody, które nie poinformowalo, że należy przyjechać wcześniej!

winny zostanie ukarany ?

Biuro wojewody działa precyzyjnie i wyśmienicie jak dobrze naoliwione trybiki w państwie teoretycznym, tylko koła zębate są z tektury.

Imperatyw U.

Elżbieto! Jak ty mnie teraz zaimponowałaś! Czy można oczekiwać twojej relacji z tego szczęścia, czy za friko tylko się chwalisz osobistą interwencją “Premiera:)”?

Elżbieta

Weszłam, nie żeby relacjonować, ale zadać pytanie i dlatego nie dałam się spławić borowikom.A pytanie i odpowiedź premiera poleciały na żywo w Polsacie i TVP info:) Nie po to przyjechałam, żeby filmować bramę i limuzyny

Zbigniew

“Jak ty MI teraz zaimponowałaś”

Imperatyw U.

ELSIT ma jakieś wyjątkowe związki zPiS i dlatego światowy lider zwalczania koronawirusa odwiedził akurat tę firemkę? Znam to do zmulenia: cały Świat zazdrości Polsce, premierowi Morawieckiemu, ministrowi Szumowskiemu i naczelnikowi bez trybu. Tym razem przynajmniej była policja bez długiej broni, zamiast służby więziennej z taką do zabijania na dużą odległość, która towarzyszyła wiceministrowi Kowalczykowi, który jak św. Mikołaj wiosną przywiózł górnikom tajemnicze pudełka rzekomo wypełnione maskami ochronnymi. Niemniej fakt, że lokalni amatorzy w roli dziennikarzy dotąd nie poznali zasad bezpieczeństwa towarzyszących najbardziej podziwianym/znienawidzonym celebrytom RP powinien być dla nich nauczką na przyszłe wizyty megagwiazd nowych światowych elit politycznych Zjednoczonej Prawicy.… Czytaj więcej »

Oburzony

Oj jakie kompleksy masz ale się nie dziwię bo wasze rządy to była tragiczna kaszana wstyd!!!

Zachwycony

100 afer PiSu na 100 lecie odzyskania niepodległości to powód do radości i zachwytu, bądź z tego dumny.

Oburzony

Sam w to nie wierzysz ale kazali ci napisać to piszesz jak to na służbie trolu

Zachwycony

A jakie ma znaczenie moja wiara lub niewiara pojedynczego człowieka w obliczu faktów z którymi borykają się miliony ludzi ?

bez kozyry powiem 500 albo tysiąc
a może stomilionow prezydenta bolkaq
bo cierpi i cierpiał za miliony

Zachwycony

Kaczorki terminowały u Bolka.

hohoho!

O!? to od kiedy naprawdę rządzicie Gliwicami? No wiesz, PiS i Frankiewicz?

cywilizacja?

prawda etapu jest jak dooda zawsze z tylu
wtedy można plynac od sukcesu do sukcesu

dubler

Tylko 30 min. naszego Premiera w Gliwicach i od razu dyżurne gliwickie lemingi ujada-cze znowu na baczność:) SPOCZNIJCIE !

leming

To kiedy nieudolny Ziobro rozliczy wreszcie tę tragiczną kaszanę wstydu ?

dubler

A znasz piosenkę, “Przyjdzie na to czas”? No to spokojnie!

leming

Już 5 lat zmarnowanych, tak, tak a ty bądź dalej spokojny i słuchaj piosenki Kazika.

\\\\\

” którzy zdąrzyli i zajęli pierwsze” A może jednak ZDĄŻYLI !!

Piszesz jak te nieuki z pewnej TV

life

Rąbek spódnicy przeszkadza?